Verkkouutiset

ISIS:n itsemurha-auto lähestyi – tuhottiin valtavalla räjähdyksellä

Britannian eliittisotilaiden kerrotaan tehneen ohjusiskun Isisiä vastaan Libyassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian erikoisjoukot räjäyttivät Isisin itsemurha-ajoneuvon Libyassa aikaisemmin toukokuussa, kertoo The Independent viitaten The Timesiin.

Erikoisjoukkojen kerrotaan tehneen iskun, kun ajoneuvo oli lähestymässä Misratan kaupunkiin johtavaa siltaa. Misrata sijaitsee Luoteis-Libyassa.

Libyalaisen sotilaskomentaja Mohammed Duratin mukaan brittisotilaat olivat valmiina Isisin hyökkäykseen, ja he laukaisivat yhden ohjuksen 12. toukokuuta.

– Brittiläiset ystävämme vaikuttivat varsin rauhallisilta sinä päivänä, Durat kertoo.

Duratin mukaan eliittisotilaat olivat laskeneet koordinaatit ja etäisyydet iskua varten.

– Ohjus räjäytti ajoneuvon, ja siitä seurasi valtava räjähdys, suurin minkä olemme toistaiseksi nähneet. Kukaan omista joukoistamme ei kuollut.

Britannian puolustusministeriö ei kommentoi erikoisjoukkojen operaatioita.

Ulkoministeriön tiedottaja kertoi viime viikolla, että Britannia keskittyy Libyan turvallisuusjoukkojen kouluttamiseen eikä suunnittele maajoukkojen lähettämistä maahan.

YK:n asiantuntijoiden mukaan Isis on laajentanut merkittävästi hallitsemaansa aluetta Libyassa. Alivaltiosihteeri Tobias Ellwoodin mukaan Libyassa arvioidaan olevan 3 000-6 000 Isis-jihadistia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)