Verkkouutiset

Miljoonat osoittivat mieltään Venezuelan sosialistipresidenttiä vastaan

Ainakin kolme ihmistä on kuollut Venezuelan levottomuuksissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Miljoonat venezuelalaiset ovat osallistuneet opposition johtamaan maanlaajuiseen yleislakkoon. Lakon tarkoitus oli vastustaa presidentti Nicolás Maduron suunnitelmia muuttaa perustuslakia.

Oppositio järjesti viime viikonloppuna epävirallisen äänestyksen, jossa yli seitsemän miljoonaa venezuelalaista äänesti perustuslain uusimista vastaan ja kannatti aikaistettuja vaaleja.

Torstaina järjestetyssä 24 tuntia kestäneessä lakossa nähtiin myös mielenosoituksia, joissa ainakin kolmen ihmisen kerrotaan kuolleen. Lisäksi yli 300 ihmisen sanotaan joutuneen pidätetyksi.

Presidentti Maduro kutsui lakkoa minimaaliseksi ja sanoi, että sen johtajat pidätetään.

Mielenosoittajat tukkivat teitä pääkaupunki Caracasissa roskilla ja huonekaluilla. Mielenosoitukset eivät kuitenkaan levinneet kaikkiin kaupunginosiin, joissa arki jatkui lähes normaalilla tavalla.

Maduro haluaa luoda uuden perustuslakikomitean, joka pystyisi muuttamaan perustuslakia ilman oppositiopuolueiden hallitseman parlamentin hyväksyntää. Perustuslakikomiteaa varten järjestetään vaalit 30. heinäkuuta.

Venezuela on poliittisen ja taloudellisen kriisin keskellä. Huhtikuun alusta lähes 100 ihmistä on kuollut hallinnon vastaisissa protesteissa.

Öljyn hinnan lasku on johtanut vakavaan talouskriisiin. Venezuelan valtion tuloista noin 95 prosenttia tulee öljyn viennistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)