Verkkouutiset

Terrorismin vastainen operaatio käynnistyi – ”Itä-Ukrainan tilanne erittäin kireä”

Ukrainan virkaatekevä presidentti Oleksandr Turtsinov sanoi tiistaina parlamentille, että terrorismin vastainen operaatio on käynnistynyt Itä-Ukrainassa Donetskin alueella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Operaatio suoritetaan askel askeleelta vastuullisesti ja varovaisesti, Oleksandr Turtsinov sanoi kansainvälisten uutistoimistojen mukaan.

Operaatio alkoi samaan aikaan, kun EU:n turvallisuusministerit ja Naton pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen tapaavat Luxemburgissa. Kokouksen pääteemana on Ukrainan kriisi.

Turtsinov antoi sunnuntaina Itä-Ukrainassa hallintorakennuksia vallanneilla mielenosoittajille aikaa maanantaiaamuun saakka antautua ja laskea aseensa tai kohdata armeijan suorittama täysimittainen terrorismin vastainen operaatio.

Tiistaina julkaistun Ukrainaa käsittelevän YK:n ihmisoikeusraportin mukaan maassa pitää ryhtyä kiireellisesti toimiin väärän tiedon, propagandan ja vihaan yllyttämisen estämiseksi, jotta jännitteet eivät eskaloituisi enempää.

– Itä-Ukrainassa, jossa asuu laaja etnisten venäläisten vähemmistö, tilanne on edelleen erittäin kireä. Hallituksen ja kansan luottamuksen rakentaminen on aloitettava välittömästi ja vakuutettava kaikille Ukrainan kansalaisille, että heidän kohtaamiinsa ongelmiin puututaan, raportissa todetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)