Verkkouutiset

Georgian ex-presidentti: Putinin seuraava kohde on Baltian maat

Georgian entisen presidentin Mihail Saakašvilin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin suhtautuu pakkomielteisesti Naton haastamiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän seuraava kohde Ukrainan jälkeen on Baltian maat, sanoo Georgian entinen presidentti, nykyinen Ukrainan Odessan alueen kuvernööri Mihail Saakašvili.

– On selvää, että he menevät seuraavaksi Baltiaan. On selvää, että he menevät uudestaan Georgiaan ja Azerbaidžaniin. Vladimir Putin suhtautuu pakkomielteisesti Naton testaamiseen – tämä tuli selväksi hänen kanssaan käymieni pitkien keskustelujen aikana, Saakašvili sanoi Indepentille.

– Putin mainitsi kolme suurta asiaa. Ensimmäinen asia oli, että teemme Georgiasta Pohjois-Kyproksen (Pohjois-Kyproksen turkkilainen tasavalta) kaltaisen. Toisen oli, että Ukraina ei ole maa vaan alue. Kolmas oli, että Baltian maat eivät ole puolustettavissa. Hän sanoi kaiken tämän, kunnes emme enää olleet puheväleissä.

Vilnan yliopiston kansainvälisten suhteiden instituutin apulaisprofessori Kęstutis Girniuksen mukaan Saakašvili liioittelee, kertoo uutissivusto Delfi.

– Putin ei ole toistaiseksi kyennyt kukistamaan heikentynyttä Ukrainaa. Hän tietää hyvin, että Baltian maat ovat Naton jäseniä ja siten vaikeampia kohteita. Lisäksi Baltian maat valmistautuvat mahdolliseen aggressioon. Putin on varovainen peluri, Girnius totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)