Verkkouutiset

Ranskan presidentin salarakas horjuttaa ensimmäisen naisen asemaa

Ranskan poliittinen oikeisto vaatii selvyyttä presidentti François Hollanden avovaimon asemaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ranskalainen Closer-lehti uutisoi perjantaina, että Ranskan presidentillä François Hollandella on salasuhde ranskalaisen komediennen Julie Gayetin kanssa.

Sunnuntaina Le Parisien -lehti kertoi ja presidentin kanslia vahvisti, että presidentin avopuoliso toimittaja Valérie Trierweiler on joutunut perjantaina sairaalaan ”valtavan epätoivon puuskan” vuoksi. Lääkäri määräsi Trierweilerille kymmenen päivää lepoa. Hän on edelleen sairaalassa.

Suhdekohu presidentin ympärillä on valpastuttanut opposition. Muutamien mielestä ensimmäisen naisen asema vaatii selventämistä, koska hän ei ole presidentin puoliso vaan avopuoliso. Trierweilerillä on presidentin elämänkumppanina oma kabinettinsa ja työhuoneensa presidentin virka-asunnossa Elysée-palatsissa.

– Onko normaalia, että hän on Elysée-palatsissa veronmaksajien rahoilla, vaikka presidentillä on muita suhteita, kysyi keskusta-oikeistolaisen UMP-puolueen kansanedustaja Daniel Fasquelle Le Monde -lehden mukaan.

Ensimmäisen naisen kabinettipäällikkö Patrice Biancone sanoi Le Figaro -lehdelle, ettei Trierweiler ole ehtinyt vielä miettiä tulevaisuuttaan presidentin kanssa. Lehti arvioi, että presidenttiparin ero on väistämätön.

Suhdepaljastus tuli presidentin kannalta mahdollisimman huonoon aikaan. Hollanden on määrä pitää tiistaina illansuussa tiedotustilaisuus, jossa hän esittelee yksityiskohdat yrityksille suunnatusta ”vastuullisuuspaketista” ja julkisen velan vähentämisestä. Ranskan talous on heikoissa kantimissa, ja presidentin kannatus alamaissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)