Verkkouutiset

Pudottiko läppäripommi Egyptin turmakoneen? ”Hälytyskellojen pitäisi soida”

Asiantuntijat pelkäävät, että kannettavaan tietokoneeseen kätketty räjähde pudotti Egyptairin turmakoneen viikko sitten torstaina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turvallisuusasiantuntijoiden uskotaan pohtivan teoriaa, jonka mukaan räjähde kuljetettiin Egyptairin lentokoneeseen kannettavaan tietokoneeseen kätkettynä samaan tapaan kuin somalialaiskoneen tapauksessa viime helmikuussa.

The Mirrorin mukaan läppäripommin kaltainen laite voisi selittää savuilmaisimien laukeamisen lentokoneessa ennen sen syöksymistä Välimereen.

Toistaiseksi ei tiedetä, mikä aiheutti Pariisista Kairoon matkalla olleen matkustajakoneen syöksymisen Välimereen. Koneessa oli yhteensä 66 ihmistä. Koneen lentotiedot sisältäviä mustia laatikoita etsitään edelleen.

Viime helmikuussa somalialaisen Daallo Airlinesin matkustajakoneessa tapahtui räjähdys, joka teki koneen kylkeen reiän. Räjähdyksen aiheutti mahdollisesti kannettavaan tietokoneeseen kätketty räjähde. Mogadishusta Djiboutiin matkalla ollut kone joutui palaamaan lentokentälle.

Kaksi turvallisuusasiantuntijaa otti tällä viikolla somalialaiskoneeseen kuljetettuun läppäripommiin kantaa kirjoituksessaan.

Yhdysvaltain kotimaan turvallisuudesta vastaavan ministeriön entinen virkamies Robert Liscouski ja räjähteiden havaitsemislaitteita valmistavan Implant Sciences Corporationin toimitusjohtaja William McGann toteavat, että pommiläppäri on ”saanut turvallisuuspalveluiden ja räjähteiden havaitsemisalalla työskentelevien ihmisten hälytyskellot soimaan”.

– Terroristien ja turvallisuusviranomaisten välillä on käynnissä korkeilla panoksilla käytävä kilpa; terroristit kehittävät uusia tekniikoita kiertääkseen lentokenttien turvatoimet, ja turvallisuusviranomaiset sekä teknologit pyrkivät estämään pommien pääsyn lentokoneisiin, kaksikko toteaa kirjoituksessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)