Verkkouutiset

Euroopan keskustaoikeiston edustajaa ei päästetty Venäjälle Nemtsovin hautajaisiin

Euroopan parlamentin keskustaoikeistolaisen EPP-ryhmän varapuheenjohtajaa Sandra Kalnieteä ei päästetty Venäjälle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Latvialainen europarlamentaarikko Sandra Kalniete oli matkustamassa Venäjälle oppositiojohtaja Boris Nemtsovin hautajaisiin, mutta venäläisviranomaiset estivät Kalnieten pääsyn Venäjälle.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin kriitikkona ja oppositiojohtajana tunnetuksi tullut Nemtsov ammuttiin kuoliaaksi viime perjantaina Moskovassa. Hautajaiset järjestetään tiistaina iltapäivällä.

– Huolimatta tästä Putinin päätöksestä haluan Boris Nemtsovin sukulaisten ja ystävien sekä kaikkien venäläisten demokraattien tietävän, että me – Euroopan, maani Latvian kansalaiset sekä poliittinen perheeni Euroopan kansanpuolue (EPP) – olemme heidän kanssaan tällä traagisella hetkellä Venäjän historiassa, Kalniete sanoi.

Kalniete on Euroopan parlamentin EPP-ryhmän varapuheenjohtaja ja vastuussa itäisestä alueesta ja laajentumisesta. Kalniete on aiemmin toiminut muun muassa Latvian ulkoministerinä ja sekä maatalouskomissaarina Euroopan komissiossa.

Kokoomus kuuluu Euroopan parlamentissa EPP-ryhmään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)