Verkkouutiset

WWF: Sijoittajat ovat havahtuneet hiiliriskiin

Ympäristöjärjestö WWF.n mukaan sijoittajat ovat havahtuneet hiiliriskiin myös Suomessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

WWF:n ilmastoasiantuntija Kaarina Kollen mukaan monet sijoittajat ovat ryhtyneet toimenpiteisiin oman hiilijalanjälkensä pienentämiseksi.

– Tämä on todella ilahduttavaa. Matkaa kahden asteen tavoitteen mukaiseen sijoittamiseen on kuitenkin rutkasti. Edistys mitataan lopulta juuri konkretian kautta. Hiilijalanjäljen laskeminen tulee nähdä ensisijaisesti lämmittelynä, Kolle kertoo WWF:n tiedotteessa.

WWF haastoi syyskuussa 18 Suomessa toimivaa eläkerahastoa, pankkia ja vakuutusyhtiötä laskemaan hiilijalanjälkensä ennen Pariisin ilmastokokousta. Järjestön mukaan kolmasosa haastetuista on laskenut tai on aikeissa laskea hiilijalanjälkensä.

WWF suositteli haasteessaan suomalaisia sijoittajia allekirjoittamaan Montréal Pledge -sitoumuksen tai esittämään muun vastaavan sitoumuksen, jolla hiilijalanjäljen suuruus selviää. Tähän mennessä Montréal Pledge -sitoumuksen on allekirjoittanut seitsemän suomalaista tai Suomessa toimivaa sijoittajaa: Nordea, Ilmarinen, Osuuspankki, Elo, Handelsbanken, Kirkon eläkerahasto sekä SEB-pankki.

Näiden lisäksi Lähi-Tapiola ilmoitti, että sen tavoitteena on julkistaa suorien osakerahastojen hiilijalanjäljet ensi vuoden alusta lähtien. Tietoja henki- ja vahinkovakuutusyhtiöiden suorien osake- ja kiinteistösijoitusten hiilijalanjäljestä on WWF:n mukaan kuitenkin jo käytettävissä.

Myös Varma ilmoitti käynnistäneensä selvitystyön koko portfolion hiilijalanjäljestä sekä työn tavoiteasetannan kehittämisestä liittyen salkkunsa hiilijalanjälkeen. Danske Bank puolestaan kertoi kehittäneensä valmiuttaan mitata hallinnoimiensa asiakasvarojen hiilijalanjälkeä, ja osasta Danske Capitalin hoitamista salkuista on jo laskettu hiilijalanjälki.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)