Verkkouutiset

Pitkäaikainen työttömyys lisääntyy erittäin nopeasti Uudellamaalla

Työttömiä ilmoittautuu jatkuvasti lisää työvoimatoimistoihin Uudellamaalla. Työttömistä työnhakijoista jo yli neljännes on ollut yli vuoden vailla töitä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi kesäkuussa Uudenmaalla vuodentakaisesta lähes 18 prosenttia noin 88 000 henkilöön, kerrotaan Uudenmaan ely-keskuksesta.

Pitkäaikaistyöttömiä eli yli vuoden vailla töitä olleita työnhakijoita joukossa oli yli 24 000. Heidän määränsä oli kesäkuussa kasvanut 48 prosenttia vuodentakaisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Pitkäaikaistyöttömien osuus oli kesäkuussa jo noin 28 prosenttia Uudenmaan työttömistä työnhakijoista ja 3 prosenttia alueen työvoimasta.

Vuoden aikana työttömyys on Uudenmaan ely-keskuksen mukaan lisääntynyt kaikissa ammattiryhmissä.

Vaikein tilanne on ollut palvelu- ja myyntityöntekijöillä, joiden työttömyys kasvoi vuodentakaisesta lähes 24 prosenttia.

Myös maanviljelijöillä ja metsätyöntekijöillä on ollut vähän töitä, ja heidän työttömyytensä kasvoi melkein 22 prosenttia.

Alle 25-vuotiaiden nuorten työttömyys lisääntyi yli 20 prosenttia lähes 11 000:een.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)