Verkkouutiset

”Liian aikaista riemuita, riskit ovat edelleen suuret”

Talouskomissaari Olli Rehn on huolissaan, jos into rakenteellisten uudistusten tekemiseen Euroopassa laantuu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Syvän kriisin jälkeen tarvitsemme kipeästi kasvua, Olli Rehn sanoi Suomen Yrittäjien valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Lappeenrannassa lauantaina.

Hän totesi globaalin talous- ja eurokriisin taustalla on ollut koko läntisen maailman liiallinen velkaantuminen, sekä julkinen että yksityinen.

– Kriisin voittamiseksi olemme joutuneet sammuttamaan eri maiden pensaspaloja ennen kuin ne leviävät eurooppalaisiksi metsäpaloiksi. Samaan aikaan olemme joutuneet rakentamaan uudelleen koko euroalueen arkkitehtuuria, jotta yhteisvaluuttamme kestää tuulet ja tuiskut ja luo perustaa kestävälle kasvulle ja paremmalle työllisyydelle, Rehn sanoi.

Hänen mukaansa näiden toimien ansiosta luottamus Eurooppaan on palaamassa. Vaikka elpyminen on vielä numeroiden valossa vaatimatonta, se on talouskomissaarin mukaan aiempaa terveemmällä pohjalla.

– Euroalueen vienti ja teollisuustuotanto kasvaa, kuluttajien ja investoijien luottamus on vahvistunut. Espanja ja Irlanti ovat päässeet elpymisen syrjään kiinni ja päättävät lainaohjelmansa vuoden lopussa. Euroopan kasvu jää tänä vuonna vielä vaatimattomaksi, mutta ensi vuonna kasvun ennustetaan vahvistuvan. Työllisyyskin alkaa pikku hiljaa kohentua.

Rehnin mukaan on kuitenkin liian aikaista riemuita.

– Riskit ovat edelleen suuret. Erityisesti poliittinen epävarmuus sekä uudistusinnon laantuminen voivat aiheuttaa mutkia matkaan.

Hän painotti, että EU:n komission viesti ei ole jäänyt epäselväksi.

– Jäsenmaissa tarvitaan kasvua vauhdittavia rakenteellisia uudistuksia, kilpailukykyä on parannettava ja julkisten talouksien tasapainottamista on jatkettava. Näihin kasvutalkoisiin tarvitaan laajaa vastuuntuntoa ja yhteiskunnallista sitoutumista. Se on ollut Suomenkin voima. Toivon, että löydämme yhteisen sävelen kansallisten kasvutalkoiden käynnistämiseen, Rehn sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)