Verkkouutiset

Pilvipalveluiden käyttö yleistyy yrityksissä

Maksullisia pilvipalveluja käyttää 53 prosenttia yrityksistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Julkista pilveä käytti 43 prosenttia ja yksityistä pilveä 14 prosenttia yrityksistä. Suurien yritysten pilvipalveluiden käyttö on yleistynyt nopeasti jo 73 prosenttiin yrityksistä, ilmenee Tilastokeskuksen Tietotekniikan käyttö yrityksissä -tutkimuksesta.

Toimialoittain pilvipalvelut ovat yleisimmin käytössä informaation ja viestinnän toimialalla 84 prosentissa yrityksistä ja harvimmin vähittäiskaupan toimialalla 34 prosentilla yrityksistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Pienimmissä 10-19 henkilöä työllistävistä yrityksistä 48 prosenttia ja suurimmista vähintään sata henkilöä työllistävissä yrityksissä 73 prosenttia käyttää pilvipalveluja.

Julkinen pilvi oli käytössä kaikilla toimialoilla ja kaiken kokoisissa yrityksissä selvästi useammin kuin yksityinen pilvi. Suurimmissa yrityksissä yksityistäkin pilveä käytetään kolmanneksessa yrityksistä ja molempia, sekä julkista että yksityistä pilveä 27 prosentissa yrityksistä.

Kysytyistä pilvipalveluista yleisimmin yritykset käyttivät sähköpostia (37 %) ja tiedostojen tallennusta (30 %). Myös kirjanpitosovellusten (24 %), toimisto-ohjelmien (24 %), yrityksen tietokantojen ylläpito (23 %) ja asiakashallinta (16 %) olivat suhteellisen yleisiä pilvipalvelujen käyttötarkoituksia.

Laskentatehoa sovellusten ajamiseen pilvipalveluna käytti vain seitsemän prosenttia yrityksistä.

Tiedot kerättiin kyselytutkimuksella keväällä ja ne koskevat vähintään kymmenen henkilöä työllistäviä yrityksiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)