Verkkouutiset

IL: Mikään maa ei ottanut vastaan hovioikeuden nyt vapauttamaa murhaajaraiskaajaa

Vapaalle pääsevä, 19 vuotta vankilassa istunut mies ei tiettävästi ole Suomen kansalainen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Poikkeuksellisen törkeistä seksuaalirikoksista ja murhasta tuomittu Abdigadir Osman Hussein vapautuu ensi vuoden syyskuussa vankilasta Helsingin hovioikeuden päätöksellä.

Hän on istunut 19 vuotta ja kuusi kuukautta 13-vuotiaan tytön raiskaamisesta, 15-vuotiaan tytön murhasta ja lomallaan tekemästään nelivuotiaan lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Iltalehden mukaan miehen karkottamista selvitettiin aiemmin. Somalitaustainen mies tuli Suomeen aikanaan Neuvostoliiton kautta. Kun hänet vangittiin toistamiseen, hän oli ei ollut Suomen kansalainen vaan pakolaisstatuksella.

Vankeusaikana on epätodennäköistä saada Suomen kansalaisuutta. Mikään maa ei ole kuitenkaan ollut valmis ottamaan häntä vastaan.

Professori Matti Tolvanen sanoo hovioikeuden ottaneen ”aika suuren riskin” päästäessään miehen ehdonalaiseen vapauteen vastoin rikosseuraamuslaitoksen ja psykiatrisen vankisairaalan yhteistä kantaa.

Professori Terttu Utriaisen mukaan laissa ja rikosprosessissa on aukko, jossa ihminen voi vapautua ja samalla olla vaarallinen. Hänen mielestään perusteita vapauttamiseksi on haettu ”kissojen ja koirien kanssa”.

15-vuotiaana murhatun tytön isä sanoo Ilta-Sanomissa oikeuden päätöksen tuntuvan pahalta ja oudolta.

– Päätöksessä pidetään merkkinä miehen sopeutumisesta yhteiskuntaan hänen opiskeluaan. Mies oli opiskelija silloinkin, kun hän murhasi tyttäreni. Hän teki murhan selvin päin, kuten käsittääkseni kaikki muutkin rikoksensa. Mikä tässä on parantunut, isä kysyy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)