Verkkouutiset

Turun telakka sai taas tilauksen kahdesta risteilijästä

TUI Cruises -varustamo ja Meyerin Turun telakka ovat sopineet kahden uuden risteilijän rakentamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Meyerin telakkayhtiön mukaan Turussa riittää nyt runsaasti tilauksia vuoteen 2020 asti.

– Tämä tilaus on erittäin tärkeä Turun telakalle. Voimme nyt toimia vakaalla pohjalla tuotantotahdin ja työmäärän noustessa 30 prosenttia korkeammaksi vuoden 2015 tasosta, aina vuoteen 2020 saakka, Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer kertoo yhtiön tiedotteessa.

Hänen mukaansa telakalla on nyt vakaat tulevaisuudennäkymät pitkälle aikavälille, mikä mahdollistaa investointien ja rekrytointien suunnittelun sekä kilpailukyvyn pitkäjänteisen kehittämisen.

Nyt tilatut risteilijät toimitetaan vuosina 2018 ja 2019. Aiempien tilausten mukaan telakka toimitti TUI Cruises -varustamolle yhden aluksen jo toukokuussa, ja kaksi muuta alusta valmistuu vuosina 2016 ja 2017.

Lisäksi Meyer Werft sai kesäkuussa Carnival Corporation -varustamolta tilauksen neljästä risteilijästä, joista kaksi rakennetaan Turussa. Turun telakka rakentaa parhaillaan laivaa myös Tallinkille.

Meyer Turku Oy:n telakalla on 1 350 työntekijää. Saksalaisella Meyer-konsernilla on Turun lisäksi telakat myös Papenburgissa ja Rostockissa Saksassa.

Keskiviikkona tehdyn laivatilauksen arvoa ei kerrottu. Tilaukset ovat kuitenkin valtavan suuria. Esimerkiksi Tallinkille rakennettavan laivan arvoksi on julkisuudessa kerrottu noin 230 miljoonaa euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)