Verkkouutiset

Kestävän kehityksen rahoitusta pohtinut YK-komitea sai työnsä valmiiksi

Suomen ja Nigerian yhdessä johtama YK:n kestävän kehityksen rahoituskomitea on saanut loppuraporttinsa valmiiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Raportti hyväksyttiin komiteassa viimeisen kokouksen päätteeksi 8. elokuuta, ja se luovutetaan YK:n yleiskokoukselle perjantaina.

Kehitysministeri Pekka Haavisto (vihr.) arvioi komitean tehneen erittäin arvokasta työtä vaikeassa tilanteessa.

– Tästä kuuluu suuri kiitos komitean rinnakkaispuheenjohtajille Pertti Majaselle ja Mansur Muhtarille. Työpaikkojen luominen on kehitysmaiden suurimpia haasteita, erityisesti hauraissa valtioissa. Työllisyyden lisäämiseksi tarvitaan kaikkia ihmisiä hyödyttävää kasvua, joka vähentää eriarvoisuutta ja kunnioittaa ympäristöä. Yksityissektorin lisäksi myös valtioiden omien verojärjestelmien kehittäminen on äärimmäisen tärkeää, Haavisto toteaa ulkoministeriön tiedotteessa.

Raportti suosittelee muun muassa kaikkien rahoitusvirtojen kestävää kehitystä edistävien vaikutusten lisäämistä, äärimmäisen köyhyyden poistamista, yksityisen rahoituksen lisäämistä sekä veronkierron ja laittomien varainsiirtojen poistamista.

Lisäksi esitetään kestävän kehityksen rahoituksen integroimista kaikkien maiden budjetteihin. Suomen ajamista tavoitteista raportissa tulevat hyvin esille eriarvoisuuksien poistaminen, kotimaisen rahoituksen ensisijaisuus, verotuskysymykset ja korruption poistaminen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)