Verkkouutiset

Saksan yrityksillä vahvat odotukset henkilöstön ja viennin kasvusta

Saksalaiset yritykset olivat heinäkuussa innokkaampia kuin koskaan palkkaamaan uusia työntekijöitä, kertoo tutkimuslaitos Ifo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yritysten rekrytointiaikeita mittaava Ifon työvoimabarometri nousi heinäkuussa 112,1 pisteeseen kesäkuun 111 pisteestä. Luku oli korkein barometrin koko mittaushistorian aikana eli vuodesta 2002 alkaen.

Barometri nousi kaikilla päätoimialoilla. Monille teollisuuden aloilla etsitään uusia työntekijöitä, samoin kuin rakennusalalla, missä raportoidaan jo työvoimapulasta.

Palveluyritysten aikeet palkata lisää työvoimaa ovat lisääntyneet merkittävästi, ja Ifo odottaa palvelualalle selvää työvoiman kasvua.

Ifo kertoo myös saksalaisyritysten vientiodotusten kasvaneen heinäkuussa entisestään. Suurimmat odotukset viennin kasvusta ovat kemianteollisuudessa, mutta kasvuun uskotaan lähes kaikilla muillakin toimialoilla.

Myös autoteollisuus ja monet elektroniikkateollisuuden alat raportoivat aikeistaan kasvattaa vientiään, vaikka ne jo ovat korkealla tasolla. Sen sijaan tekstiili- ja vaatetusteollisuudessa odotetaan viennin kasvavan vain hyvin vähän.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)