Verkkouutiset

Hypolta synkkä arvio asuntomarkkinoista

Asuntovelallisen kannattaa varautua tiukentuviin talousoloihin lyhentämällä nyt kaikenlaisia lainojaan määrätietoisesti ja säntillisesti, arvioi Hypo-pankki.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hypo muistuttaa, että kotitalouksilla ja yrityksillä on velkaa noin 200 miljardia euroa. Yhden prosenttiyksikön nousu koroissa lisää korkomenoja vuositasolla kaksi miljardia euroa.

Asuntomarkkinoiden murrokseen ei Hypon mielestä näy muutosta. Kasvukeskusten ja taantuvien paikkakuntien eriytyminen jatkuu, ja kaikenlainen asuntotuotanto polkee paikallaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kasvukeskuksissa ”asuntovelkaannutaan” ja taantuvilla paikkakunnilla ”asuntoköyhdytään”. Myös juopa omistusasumisen ja vuokra-asumisen välillä syvenee, vaikka sitä pitäisi Hypon mukaan kuroa umpeen.

– Kaikki markkinaosapuolet jatkavat sopeutumista murrokseen parhaan kykynsä mukaan, koska on entistä selvempää, ettei tämän hallituksen aikana saada aikaan päätöksiä, jotka antaisivat aiheen ennakoida parempaa, Hypon tiedotteessa julistetaan.

Hypon analyysin näkymät ovat painuneet uudelleen negatiivisiksi, koska kotitalouksien asunnon ostokyky ja lainojen hoitokyky saattavat heiketä.

Hypo varoittaa myös, että asunnonvaihtajan on syytä välttää kahden asunnon loukkua siltä varalta, että asuntokauppaketjut pitkittyvät.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)