Verkkouutiset

Finnet varoittaa paikallisten kiinteiden kuituverkkojen siirtymisestä monikansallisille sijoittajille

Alueellisten ICT-yritysten edunvalvontajärjestön Finnet-liiton mielestä paikallisten kiinteiden kuituverkkojen pitäisi pysyä paikallisessa omistuksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Finnet-liitto vaatii kiinteän kuituverkkojen paikallisia omistajia huolehtimaan omasta paikallisuudestaan kuntien palvelutason ja alueen elinkeinoelämän toimintaedellytyksien turvaamiseksi. Omistuksen siirtyminen suuremmille toimijoille ja monikansallisille sijoittajille on liiton mielestä alueille suuri riski.

– Jos verkon omistaja ja asiakas ovat eri taho, voittoa ei investoida paikallisiin palveluihin. Edessä voi olla Carunan-tyyppinen tilanne. Kotitaloudet voivat varautua verkkomaksuissa tuntuviin hinnankorotuksiin ja palvelujen heikkenemiseen. Paikallisen liike-elämän toimintaedellytyksiä kehitys heikentää tuntuvasti, varoittaa Finnet-liiton toimitusjohtaja Jarmo Matilainen tiedotteessaan,

Alueellisia tietoliikenne- ja verkko-operaattoreita on Finnetin mukaan Suomessa enää reilut parikymmentä. Määrä on viidessätoista vuodessa enemmän kuin puolittunut.

– Jos viimeaikainen suuntaus jatkuu ja sen lisäksi suurimmat operaattorit myydään vielä suuremmille kansainvälisille toimijoille tai veroparatiisissa oleville sijoittajille, niin hintataso uhkaa lähteä kasvuun, Matilainen varoittaa.

Omistuksen keskittyminen on Finnetin mukaan johtanut myös siihen, että monin paikoin investoidaan ainoastaan mobiiliyhteyksiin, mikä kuitenkin vaarantaa tietoliikenteen toimintavarmuuden.

– Pitää muistaa, että mobiili toimiakseen vaatii kiinteän kuituyhteyden, Matilainen huomauttaa

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)