Verkkouutiset

KSML: Rosatom käytti hakemuksessa vanhoja suunnitelmia

Fennovoiman ydinvoimalalle haettiin lupaa Rosatomin vanhoilla suunnitelmilla. Ne on tehty Pietarin ydinvoimalaa varten, kertoo lauantain Keskisuomalainen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hakemuksen mukaista voimalaa laitetoimittaja Rosatom ei kuitenkaan Pyhäjoelle aio rakentaa.

– Rosatomille tuli viime vuoden keväällä täysin puskista kysely, jonka mukaan Fennovoima haluaakin venäläisen ydinvoimalan. Sen vuoksi ei uusia suunnitelmia ennätetty tehdä, joten käytimme periaatepäätöksen täydennyshakemuksen mallina Leningradin toisen vaiheen yksiköitä, Rosatomin suomalainen johtaja Jukka Laaksonen sanoo Keskisuomalaiselle.

Säteilyturvakeskus STUK on arvostellut hakemuksen turvallisuuspuutteita. Laaksonen lupaa, että Rosatom korjaa kaikki puutteet rakennuslupahakemukseen, joka on jätettävä viimeistään ensi kesäkuussa.

STUK on havainnut saamissaan suunnitelmissa puutteita esimerkiksi laitoksen suojaamisessa liikennelentokoneen törmäystä vastaan. Niin ikään STUK on kritisoinut suunnitelmia puutteista, jotka liittyvät vakavien onnettomuuksien hallintaan.

– Näihin suunnitelmiin teemme samanlaiset muutokset, jotka aikanaan vaadittiin tehtäväksi Olkiluoto 3:een ja mitkä on tehty myös Loviisan vanhoihin laitoksiin, Laaksonen lupaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)