Verkkouutiset

Työttömyys kasvoi Suomessa eniten EU-maista

Työttömyys kasvoi EU-maista vuoden aikana eniten Suomessa, kun taas euroalueella työttömyys on laskussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroalueen kausitasoitettu työttömyys oli 11,1 prosenttia toukokuussa. Kaikkien EU-maiden työttömyysaste oli 9,6 prosenttia, kertoo Eurostat.

Euroalueen työttömyysaste on pysynyt toukokuussa samalla tasolla kuin huhtikuussa. Viime vuoden toukokuusta työttömyys on tullut alas 0,5 prosenttiyksikköä. Euroalueen työttömyys on ollut edellisen kerran näin alhaalla maaliskuussa 2012.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Alhaisin työttömyysaste oli toukokuussa Saksassa, 4,7 prosenttia ja korkein Espanjassa oli 22,5 prosenttia. Kreikan viimeisin luku on maaliskuulta, 25,6 prosenttia, eli vielä korkeampi kuin Espanjassa.

EU-maista työttömyys kasvoi vuoden aikana eniten Suomessa, 8,6 prosentista 9,4 prosenttiin. Nousua oli 0,8 prosenttiyksikköä. Toiseksi eniten työttömyys kasvoi Itävallassa, 5,6 prosentista 6,0 prosenttiin.

Eniten työttömyys laski Liettuassa 11 prosentista 8,2 prosenttiin ja Espanjassa 24,7 prosentista 22,5 prosenttiin.

Nuorisotyöttömyys laski toukokuussa sekä euroalueella että EU-maissa. EU-maiden nuorisotyöttömyysaste laski vuodentakaisesta 22,2 prosentista 20,6 prosenttiin ja euromaiden 23,8 prosentista 22,1 prosenttiin.

Nuorisotyöttömyys oli toukokuussa alhaisin Saksassa, 7,1 prosenttia ja korkein Espanjassa, 49,3 prosenttia. Kreikan viimeisin luku on maaliskuulta, ja se on vielä korkeampi kuin nuorisotyöttömyys Espanjassa, 49,7 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)