Verkkouutiset

EK:n mielestä tiedustelu on tärkeää saada sääntelyn piiriin

Toimintakykyinen sotilas- ja siviilitiedustelu edistävät Suomen turvallisuuspoliittisten intressien toteutumista nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä, Elinkeinoelämän keskusliitto toteaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoelämän mielestä on tärkeää, että tiedustelua koskeva lainsäädäntö on kokonaisuus, jossa viranomaisten toimivaltuudet, niiden käytön valvonta, yksilöiden perusoikeudet ja elinkeinopoliittiset kysymykset ovat tasapainossa.

Elinkeinoelämä on ollut tiiviisti mukana sotilas- ja siviilitiedustelulainsäädännön valmistelussa. Työryhmien valmistelutyötä on tukenut myös elinkeinoelämän oma seurantaryhmä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

EK:n mukaan elinkeinoelämä on korostanut valmistelutyössä hyvää yrityssalaisuuden suojaa, viranomaisten ja elinkeinoelämän yhteistyötä turvallisuusuhkien torjunnassa sekä nopeasti kehittyvän teknologian roolia.

− Suomalaisilla viranomaisilla tulee olla selkeä valtuutus käyttää tarpeellisia ja oikeasuhtaisia keinoja digitaalisessa ympäristössä. On myös tärkeää varmistaa, etteivät uudistuvat toimivaltuudet aiheuta elinkeinoelämälle kustannuksia tai heikennä yritysten kilpailukykyä ja toimintamahdollisuuksia, EK toteaa.

− Perehdymme nyt mietintöjen sisältöön huolellisesti yhdessä jäsenliittojen ja yritysten edustajien kanssa. Esitysten tarkempiin yksityiskohtiin otamme kantaa aikanaan lausunnossamme, toteaa lakityöryhmissä elinkeinoelämää edustanut johtava asiantuntija Mika Susi EK:sta.

EK:n mukaan turvallisuusuhkien tunnistamisessa ja torjunnassa yhteistyö julkisen ja yksityisen sektorin välillä on yhä merkittävämmässä roolissa.

− Erityisesti digitaalisia tuotteita ja palveluita tuottavien tai niitä hyödyntävien yritysten kannalta on tärkeää, että niiden toimintaa koskeva lainsäädäntö on selkeää, tarkkarajaista ja ennustettavaa, eikä horjuta kansalaisten tai yritysten luottamusta digitaaliseen ympäristöön.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)