Verkkouutiset

Riita puolueessa äityi liian kovaksi: kansanedustaja luopuu ehdokkuudesta

Jyrki Yrttiaho haukkuu puolueensa johdon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä erotettu kansanedustaja Jyrki Yrttiaho (vr.) arvostelee kovin sanoin puolueensa johtoa, koska se ei ottanut häntä takaisin ryhmään.

– Puolueen eduskuntaryhmässä jatkuu epänormaali tilanne. Vaikka oppositioon siirtyminen poisti kaikki poliittiset syyt kahden ryhmän olemassaololta ja perusteet minun ja edustaja (Markus) Mustajärven vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä erottamiselta, eduskuntaryhmän johto haluaa hajaannuksen jatkuvan. Se on johtajuuskykyjen puutetta ja vahingollista puolueen vaalityölle, Yrttiaho kirjoittaa tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän ei asetu ehdokkaaksi ensi kevään eduskuntavaaleissa. Päätöksen taustalla on kiista siitä, huoliiko puolue hänet ehdokkaaksi. Yrttiaho sanoo tekevänsä päätöksen jo nyt, ennen kuin kiistaa ratkotaan jäsenäänestyksellä.

Yrttiaho ja Mustajärvi erotettiin vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä, koska he äänestivät kesällä 2011 hallitukselle epäluottamusta, vaikka oma puolue kuului siihen. Vuonna 2013 puoluehallitus halusi erottaa Yrttiahon koko puolueesta.

– Meitä erotettuja kohtaan käynnistettiin parjauskampanja, Yrttiaho sanoo.

Vasemmistoliiton johto halusi Yrttiahon mukaan estää häntä asettumasta puolueen ehdokkaaksi ensi kevään vaaleissa. Puolueen paikallisjärjestö päätti kuitenkin, että tällaiseen päätökseen tarvitaan jäsenäänestys. Yrttiaho luopui kuitenkin ehdokkuudesta ennen äänestystä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)