Verkkouutiset

Yrittäjät kehysriihestä: Liikaa veronkorotuksia, liian vähän säästöjä

Suomen Yrittäjien mukaan julkisen talouden tulojen ja menojen epätasapaino olisi pitänyt tehdä säästämällä, ei veronkorotuksilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen veroaste on jo OECD-maiden korkeimpia., ja kehyspäätökset korottavat liian korkeaa veroastetta entisestään. Se haittaa työllisyyttä ja yritystemme kilpailukykyä, toimitusjohtaja Jussi Järventaus anoo.

SY:n mukaan veronkorotukset kolahtavat pahiten pk-yrityksiin, jotka ovat huolehtineet uusien työpaikkojen luomisesta koko 2000-luvun. –

– Näiden yritysten verotaakan lisääminen ei tue työllistämistä. Esimerkiksi työkoneiden hiilidioksidiveron korotus ja taksien autoveroalennuksesta luopuminen leikkaavat näiden alojen yritysten toimintaedellytyksiä.

Järventauksen mukaan hallituksen esittämät panostukset työllisyyden tukemiseen olisi voitu toteuttaa tehokkaammin kannustimella niille pk-yrittäjille, jotka eivät ole hyötyneet osakeyhtiöiden verotuksen keventämisestä.

Yrittäjäjärjestön mukaan päätetyt säästöt antoivat kuitenkin viestin siitä, että julkisten palveluiden määrää ja tasoa on hillittävä, kun rahat eivät riitä niiden ylläpitämiseen.

– Suomen kansantalouden koko on edelleen aivan liian pieni nykyisille tulonsiirroille ja yhteiskunnan kustantamien palveluiden tuottamiseen. Osa rakenteellisista uudistuksistahan on vasta suunnitteilla, Järventaus sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)