Ville Niinistö: Perheenyhdistämisen vaikeuttaminen vaarantaa yksilönvapauksia

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö vaatii hallitusta perääntymään aikeissaan vaikeuttaa perheenyhdistämistä.

  • LKS 20160213 Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö puhumassa vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa Helsingissä lauantaina 13. helmikuuta 2016. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

    Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö puhumassa vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa Helsingissä lauantaina.

    ()

Lausuntokierroksella oleva esitys voisi Ville Niinistön mukaan vaikeuttaa perusteettomasti niin turvapaikanhakijoiden kotoutumista kuin ulkosuomalaisten paluuta Suomeen perheidensä kanssa.

Sisäministeriössä ministeri Petteri Orpon (kok.) alaisuudessa on tehty uusi esitys laista perheenyhdistämiseksi.

Ville Niinistön mukaan uutta lausuntokierroksella olevassa esityksessä on se, että perheenyhdistämisen toimeentuloehtoa tiukennetaan turvapaikan saaneilta ja ulotetaan se koskemaan suomalaisia. Tämä tarkoittaa sitä, että suomalaisen olisi tienattava vakituisesti noin 3 300 euroa kuukaudessa, jotta hän voi tuoda Suomeen yhden aikuisen ja kaksi lasta.

– Tämä lakiesitys on esimerkki siitä kaltevasta pinnasta yksilönvapauksien rajoittamisessa, johon harkitsematon impivaaralainen populismi voi meitä johtaa. Ja siihen Suomella ei ole varaa. Suomi menestyy avoimena ja kansainvälisenä taloutena. Nyt tarvitaan malttia ja kokoavaa johtajuutta. Tämä lakiesitys on torjuttava. Vetoankin hallituspuolueisiin: korjatkaa linjaanne, Niinistö vaati vihreän puoluevaltuuskunnan kokouksessa lauantaina.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.