Verkkouutiset

Paavo Väyrynen syyttää median olevan Ukrainan puolella – julkaisi salaliittolinkin

Paavo Väyrysen mukaan Ukrainan kriisi jakoi Euroopan uuteen ja vanhaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan kunniapuheenjohtaja, europarlamentaarikko ja kansanedustajaehdokas Paavo Väyrynen jakaa Euroopan blogissaan Yhdysvaltojen linjoilla olevaan ”uuteen Eurooppaan”, johon kuuluvat esimerkiksi Baltian maat ja Puola, sekä Ranskan ja Saksan vetämään ”vanhaan Eurooppaan”.

Uusi Eurooppa tuki Väyrysen mukaan Kiovan Maidanin aukiolta käynnistynyttä vallankumousta ja kannatti kovia Venäjä-pakotteita ja aseiden toimittamista Ukrainaan.

”Vanha Eurooppa otti tilanteen haltuunsa, kun liittokansleri Angela Merkel ja presidentti Francois Hollande toimivat välittäjinä aselevon aikaansaamiseksi itäiseen Ukrainaan”, Väyrynen kirjoittaa.

Väyrynen muistuttaa erimielisyyksistä jäsenvaltioiden sisälläkin. Hänen mukaansa Ranskan entinen presidentti Nicolas Sarkozy on sanonut, että Krimillä oli oikeus erota Ukrainasta ja liittyä Venäjään.

”Suomenkin ulko- ja turvallisuuspolitiikan johto on jakautunut vanhan ja uuden Euroopan linjojen mukaisesti. Useimpien näkemykset ovat lähellä vanhaan Eurooppaan kuuluvien maiden politiikkaa, mutta pääministeri Alexander Stubb ja puolustusministeri Carl Haglund tukevat Yhdysvaltain ja uuden Euroopan linjaa”.

Paavo Väyrynen kirjoittaa heidän ajavan ”Yhdysvaltain ja Baltian maiden toivomaa Suomen Nato-jäsenyyttä ja maamme osallistumista mahdollisimman läheiseen sotilaalliseen yhteistyöhön sen kanssa”.

”Molemmat ovat leimanneet tosiasioiden vastaisesti Venäjän syylliseksi Georgian aloittamaan vuoden 2008 sotaan ja ottaneet hyvin yksipuolisesti kantaa myös Ukrainan kriisiin”, Väyrynen toteaa.

Salaliittolinkki

Blogitekstinsä lopussa Paavo Väyrynen kirjoittaa suomalaisesta Ukraina-uutisoinnista. Hän tarjoaa myös linkin salaliittoteorioita viljelevän Youtube-kanavan julkaisemaan videoon.

Samalla, ilmeisesti yhden ihmisen pyörittämällä uutiskanavalla, on julkaistu esimerkiksi videoita nimeltään ”Matkalla kolmanteen maailmansotaan”, ”Ebola – mitä sinulle ei kerrota” ja ”Charlie Hebdo – salaiset tavoitteet paljastettu”.

Paavo Väyrynen kirjoittaa seuraavasti:

”Suomalaisten on ollut vaikea saada oikeaa kokonaiskuvaa Ukrainan kriisin taustoista ja tapahtumista, sillä meidän tiedostusvälineissämme on laajalti vallalla yksipuolinen asenne. Ukrainaa koskevassa uutisoinnissa on turvauduttu lähes yksinomaan Kiovan hallituksen, Naton ja Yhdysvaltain antamaan informaatioon, jota on välitetty ilman lähde- tai mediakritiikkiä.

Johtavissa länsimaissakin tiedottaminen on monipuolisempaa.

BBC julkaisi äskettäin uutisjutun, jossa todistettiin, että ainakin osa Maidanin aukion sala-ampujien luodeista lähti mielenosoittajia tukeneiden aseista. Jo vuosi sitten julkisuuteen tuli video (linkki), jossa Viron ulkoministeri Urmas Paet kertoi saaneensa todisteita, että sala-ampujat olivat ”uuden koalition” puolelta. Maidanin vuosipäivänä Suomessa julkaistiin ilman kriittisiä kommentteja presidentti Petro Poroshenkon väite, että Venäjä oli ollut syyllinen ampumisiin.

Edellä mainittuun videoon sisältyvässä nauhoitteessa Yhdysvaltain apulaisulkoministeri Victoria Nuland antoi maansa Kiovan suurlähettiläälle ohjeita uuden hallituksen muodostamisesta. Itse presidentti Barack Obama myönsi äskettäin CNN-kanavan haastattelussa Yhdysvaltain tukeneen vahvasti vallanvaihdosta Kiovassa.

Mutta tällaisia tosiasioita Suomen tiedostusvälineissä ei kerrota. Median itsekritiikki olisi Suomessa nyt paikallaan.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)