Verkkouutiset

”Pörssiyhtiöt elävät nousukautta, kansalaiset taantumaa”

Kansanedustaja Li Andersson (vas.) arvostelee Juha Sipilän (kesk.) hallitusta ja Elinkeinoelämän keskusliittoa vaihtoehdottomuuden politiikan luomisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Vetoamalla valtiontalouden vaikeuksiin, leikkauspakkoon ja saarnaamalla jatkuvasti kriisitietoisuudesta, muokataan koko ajan asenteita yhä vastaanottavaisemmiksi sellaisille heikennyksille, jotka vain vuosi sitten olisivat olleet poliittisesti mahdottomia tehdä, Li Andersson sanoi vappupäivänä Turussa.

– Meille väitetään, että on pakko leikata neljä miljardia sosiaaliturvasta, palveluista ja koulutuksesta. Meille väitetään, että tämä on yhteisen etumme mukaista. Samalla hallitus on kuitenkin tehnyt periaatepäätöksen siitä, että veroastetta ei nosteta. Hallitus on sulkenut Suomen suurituloiset pois säästötalkoista, Andersson väitti.

Andersson muistutti, että pörssiyhtiöiden johtajien palkat ja bonukset kasvoivat viime vuonna kolminkertaista vauhtia tavallisen työntekijän ansioihin verrattuna. Toimitusjohtajien ja rivityöntekijöiden palkkaero on viimeksi ollut näin suuri juuri nousukauden huipulla vuonna 2007.

– Pörssiyhtiöt elävät Suomessa nousukautta, mutta kansalaiset taantumaa, Andersson sanoi.

Hänen mukaansa varteenotettavia poliittisia vaihtoehtoja on olemassa.

– Vasemmisto ei alennu vaihtoehdottomuuteen. Me emme hyväksy hyvinvointivaltion alasajoa, ihmisten eriarvoistumista tai veroparatiisien kukoistusta. Tämä ei ole ääriajattelua, vaan tavallisten ihmisten, hyvinvoinnin, tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden puolesta toimimista, Andersson sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)