Hallitukselle eduskunnan luottamus äänin 103-63

Ammatillisen koulutuksen leikkauksista tehdystä välikysymyksestä äänestettiin eduskunnassa.

  • LKS 20170315 -  Sisäministeri Paula Risikko, Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö, opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen, valtiovarainministeri Petteri Orpo ja pääministeri Juha Sipilä eduskunnan täysistunnossa 15. maaliskuuta 2017. Istunnossa käydään välikysymyskeskustelu ammatillisen koulutuksen leikkausten aiheuttamista seurauksista ja koulutuksen eriarvoistumisesta. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

    Sisäministeri Paula Risikko (vas.), vihreiden Ville Niinistö (puhumassa), opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen, valtiovarainministeri Petteri Orpo ja pääministeri Juha Sipilä.

    ()

Välikysymyksen ammatillisen koulutuksen leikkausten aiheuttamista seurauksista ja koulutuksen eriarvoistumisesta oli jättänyt koko oppositio vihreiden Ville Niinistön johdolla.

Välikysymyksessä olivat mukana vihreiden lisäksi Sdp, vasemmistoliitto, Rkp ja kristillisdemokraatit.

Eduskunnan välikysymysäänestys käytiin Ville Niinistön esittämästä ja Sdp:n Sanna Marinin kannattamasta epäluottamuslauseesta. Hallitus sai luottamuksen äänin 103-63. Poissa oli 33 kansanedustajaa.

Ahvenanmaan kansanedustaja, Rkp:n ryhmään kuuluva Mats Löfström äänesti hallituksen luottamuksen puolesta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.