Verkkouutiset

Pääministeri: Hallitus ei voi mennä osapuoleksi työmarkkinakiistaan

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) kutsui tänään hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan koolle puhelinkokoukseen jäänmurtajien työkiistasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tilanne on vakava. Asian ratkaiseminen on työmarkkinaosapuolten käsissä, eikä hallitus voi mennä osapuoleksi kiistaan, Alexander Stubb toteaa.

Talouspoliittinen ministerivaliokunta sai tilannekatsauksen työkiistan neuvottelutilanteesta sekä lakon mahdollisista vaikutuksista. Jos lakko alkaa, tukilakkojen myötä myös Suomen vienti sekä laivojen matkustajaliikenne pysähtyisi.

– Olen tänään keskustellut myös valtakunnansovittelijan sekä SAK:n ja Elinkeinoelämän keskusliiton edustajien kanssa tilanteesta. Hallitus vetoaa edelleen työmarkkinaosapuoliin ratkaisun syntymiseksi. Hauraassa taloudellisessa tilanteessa Suomella ei olisi varaa sisäisiin toimintahäiriöihin, Stubb sanoo.

Riidan keskeinen osapuoli on valtion jäänmurtajayhtiö Arctia Shipping. Merimies-Unioni ja Konepäällystöliitto vaativat, että Arctia Shippingin työehtosopimuksesta tehdään yleissitova. Työnantaja vastustaa sitä.

Työriitaa on yritetty ratkoa valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla jo seitsemän viikkoa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)