Verkkouutiset

”Soini II -apupaketti tulee varmasti kuin mäkäräiset kesällä ”

SDP:n valtiovarainvaliokuntavastaava, kansanedustaja Pia Viitanen ennustaa, että Kreikkaan on luvassa Soini II -paketti eli velkojen lisähuojennukset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kreikalle luvattu 10,3 miljardin lainapaketti panee täytäntöön viime kesänä tehdyn päätöksen, jossa perussuomalaiset lupaustensa vastaisesti hyväksyi Kreikan avustamisen, Soini I -paketin. Samalla euromaiden valtiovarainministerit siunasivat Kreikan velkojen lisähuojennukset, joista seuraa Kreikalle Soini II -avustus, toteaa Viitanen.

Viitanen muistuttaa, kuinka perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vannoi viime kaudella eduskunnassa: ”Suomen ei pidä osallistua – ei latillakaan, ei eurollakaan, ei jenilläkään – enää näihin paketteihin, koska ne eivät toimi”. Silloin Soini paheksui hallitusta, joka siirsi varoja Euroopan vakausmekanismin käyttöön.

– EVM:stä ei kuitenkaan siirry latiakaan, euroakaan, jeniäkään, ennen kuin jäsenmaat antavat luvan. Ja perussuomalaiset ovat antaneet luvan, Viitanen toteaa.

Soini I tehtiin viime elokuussa, jolloin perussuomalaiset hyväksyivät Kreikan piikin avaamisen vastoin vaalilupaustaan. 86 miljardin euron lainaohjelmasta Suomen osuus on 1550 miljoonaa euroa, ja nyt lähetettävästä potista noin 185 miljoonaa euroa. Summa on suunnilleen sama kuin sosiaaliturvan indeksijäädytyksistä aiheutuvat leikkaukset.

Viitasen mukaan siinä ei ole vielä kaikki, vaan perussuomalaiset ovat allekirjoittaneet blancon sekin hyväksyessään euroryhmän ja IMF:n suunnittelemat miljardiluokan velkahuojennukset Kreikalle. Euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselboem ilmoitti keskiviikkona, että IMF:n vaatimat ehdot tullaan täyttämään: ”Jos on tarve panna enemmän pöytään, niin me laitamme”.

– Valitettavasti näin ollen Soini II -apupaketti tulee varmasti kuin mäkäräiset kesällä, uskoo Viitanen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)