Verkkouutiset

Kokoomusryhmyri toppuuttelee: Hallitus ei voi kompastua lakiesitysäänestyksiin

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen muistuttaa, että saliin tänä syksynä tulvivissa esityksissä ei mitata hallituksen luottamusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen toppuuttelee spekulaatioita liittyen hallituksen hajoamiseen vihreiden odotettavissa olevan lähdön jälkeen.

– Hallitusta ei voi kaataa kuin luottamuslauseäänestyksissä, mikä tarkoittaa sitä, että joko oppositio tekee välikysymyksen tai hallitus tuo tiedonannon, minkä jälkeen äänestetään hallituksen luottamuksesta, Satonen muistuttaa.

Eduskuntaan odotetaan syksyksi varsinaista lakiesitysten tulvaa, mutta ainoa tällä hetkellä tiedossa oleva luottamuslauseäänestys liittyy keskustan ja vasemmistoliiton välikysymykseen. Se on näillä näkymin tulossa eduskuntaan ensi viikolla.

Satonen muistuttaa, että mikään yksittäinen lakiesitys ei anna oppositiolle mahdollisuutta äänestää hallitusta salissa nurin.

Satonen muistuttaa, että hallituksen esityksiä voidaan eduskunnassa ”koska tahansa muuttaa muutenkin”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)