Verkkouutiset

Räsänen: Sisäisen turvallisuuden taso turvattu ensi vuodelle

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) on tyytyväinen hallituksen lisäpanostukseen sisäisen turvallisuuden resursseihin, mutta huolissaan resurssien riittävyydestä pitkällä aikavälillä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Päivi Räsäsen mukaan päätöksillä turvataan sisäisen turvallisuuden taso myös ensi vuodelle. Lisärahoitusta ovat saaneet poliisi, Rajavartiolaitos, pelastusopisto ja siviilikriisinhallinnan koulutuskeskus.

Hallitus esittää poliisille 2,8 miljoonaa euroa kuluvaa vuotta suurempaa määrärahaa. Räsäsen mukaan talousarvioesityksen panostuksilla poliisien määrän arvioidaan kasvavan ensi vuonna noin 50 poliisimiehellä. Lisäksi hänen mukaansa poliisin rakenneuudistusta jatketaan, jotta poliisiresurssi kohdentuisi tehokkaalla tavalla.

Rajavartiolaitoksen kahden miljoonan euron lisämäärärahalla puolestaan voidaan hänen mukaansa kuitata kehyspäätöksessä tehdyt leikkaukset vuoden 2015 osalta.

– Tehtävät voidaan hoitaa suunnitellulla henkilöstöllä eivätkä lomauttamiset tai muut rajut säästötoimenpiteet ole tarpeen, Räsänen lupaa tiedotteessaan.

Räsänen arvioi kuitenkin, että huolta herättää sisäisen turvallisuuden resurssien riittävyys pidemmällä aikavälillä, vaikka ensi vuoden osalta taloustilanteesta ei tarvitse olla huolissaan,

– Turvallisuusuhat eivät noudata vaalikausia. Siksi olemme oikeusministeri Henrikssonin kanssa perustaneet parlamentaarisen työryhmän, jonka tavoitteena on määritellä pitkän aikavälin tavoitetila ja perusteet turvallisuuden ja oikeudenhoidon resursseille. Odotan tältä ryhmältä merkittäviä tuloksia, Räsänen toteaa.

Ministeriön hankintaohjeistuksen ajantasaisuus tarkistetaan

Räsänen on myös käynnistynyt sisäministeriössä selvityksen, jossa käydään läpi ministeriön hankintaohjeistuksen ajantasaisuus.

Jari Aarnioon kohdistuvat syytteet ovat erittäin vakavia. Sisäministeriö arvioi omalta osaltaan esitutkinnassa ja syyteharkinnassa ilmi tulleita seikkoja, Räsänen kertoo.

Ministeriön hankintoja koskeva ohjeistus tarkastetaan esitutkinnassa ilmi tulleiden seikkojen valossa. Muihin arvioihin ja kehittämistoimiin palataan Räsäsen mukaan ensi vuoden puolella..

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)