Verkkouutiset

Ammattikoulutuksesta ei saa Rakennusliiton mielestä leikata ja valmistuneet pitää työllistää

Ammattioppilaitoksille on hallituksen kehysriihessä taattava tarvittavat rahat nuorten laadukkaan koulutuksen järjestämiseksi, vaatii Rakennusliitto.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rakennusliiton mielestä ammattikoulutuksen suunniteltu uudistus ilman tarvittavia rahoja jää pelkiksi sopeutustoimiksi, eivätkä lakiluonnokseen kirjatut tavoitteet toteudu.

– Nyt tekeillä olevat leikkaukset toisen asteen koulutukseen on siis syytä jättää tekemättä. Reformi ilman resursseja on silmänkääntötemppu, Rakennusliitto arvioi.

Rakennusliitto kannattaa työssä oppimisen lisäämistä esimerkiksi oppilaitoksen lähiopetuksen ja oppisopimuksen yhdistävällä 2+1 -mallilla tai oppisopimuskoulutuksella. Liitto muistuttaa, että työpaikalla oppiminen on sitä tuloksekkaampaa, mitä paremmin oppilaitos pystyy huolehtimaan omasta lähiopetustehtävästään.

Opiskelijalla pitää liiton mielestä myös jatkossa olla oikeus opettajan antamaan osaamisen kehittymisen arviointiin. Opettajan lisäksi näyttöjen arviointiin pitää osallistua aina työntekijä, joka edustaa arvioinnissa kokenutta ammattilaisuutta.

Rakennusliitto vaatii lisäksi rakennusalan yrityksiä työllistämään ammattiin valmistuneita nuoria alan työmaille ja tehtaisiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)