Verkkouutiset

”Vihervasemmisto vastustaa suomalaista työtä”

Kansanedustaja Jani Mäkelä (ps.) suomii kovin sanoin vihreiden ja vasemmistoliiton hyökkäystä päästökaupan kansallista kompensaatiota vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jani Mäkelän mukaan eräs runsasta keskustelua valtion talousarviosta vuodelle 2017 aiheuttanut aihe eduskunnassa on hallituksen esittämä kansallinen kompensaatio päästökaupan epäsuoriin kustannuksiin, joka Suomessa olisi vain puolet EU:n sallimasta tasosta. Esitetty summa on 43 miljoonaa euroa ensi vuodelle.

Jani Mäkelä kummeksuu, että ”vihervasemmisto hyökkäsi voimakkaasti puheenvuoroissaan tätä erää vastaan, käyttäen argumenttinaan vanhentunutta ja vääriin lähtökohtiin perustuvaa VATT:n tutkimusta energiaintensiivisen teollisuuden energiaveroista”.

– Harhaanjohtavuuden täydentämiseksi kannanottoon vielä viitattiin tarkoitushakuisesti, hän sanoo.

Makelä kertoo saaneensa tänään keskiviikkona mielenkiintoisen paperikirjeen, joka ilmeisesti on lähetetty kaikille kansanedustajille.

– Kirje tuli kemianteollisuuden kuoressa ja sisälsi viestin, jonka olivat allekirjoittaneet puheenjohtajat ja toimitusjohtajat keskeisistä vientiteollisuuden alan liitoista – niin työntekijä- kuin työntantajapuoleltakin.

Mäkelän mukaan kirjeen viesti oli yksiselitteinen; tämä kompensaatio on maamme teollisuuden kilpailukyvylle sekä tälle maamme talouden sekä työllisyyden kannalta välttämättömälle teollisuudelle ensiarvoisen tärkeä.

– Tämä on vastaan sanomaton kuittaus punavihreän opposition tiistaiselle räksytykselle kyseisen menoerän hyödyttömyydestä ja narinalle, että samaan aikaan siltä ja siltä leikataan, Mäkelä toteaa.

– Vastoin vihreiden ja vasemmistoliiton käsitystä, sähköä ei tule seinästä eikä rahaa automaatista, ellei joku niitä ensin laita seinään tai automaattiin. Jos tästä maasta lähtevät teollisuuden työpaikat, leikkaukset ovat vasta alussa. Nyt ei ole leikin ja politikoinnin aika, vaan tilanne pitäisi vähitellen alkaa ottaa vakavasti, Jani Mäkelä sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)