Verkkouutiset

”Siis, mistä päästötön sähkö? Töpselistäkö?”

Keskustan kansanedustaja Mauri Pekkarisen mielestä vihreät eivät tehneet hallituksessa uusiutuvan energian hyväksi yhtään mitään. Hän ihmettelee myös ydinvoiman vastustajien logiikkaa, sillä sähkön tuotanto ei hänen mukaansa ilman ydinenergiaa riitä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Mauri Pekkarinen (kesk.) kritisoi blogissaan voimakkaasti vihreiden kykyä edistää uusiutuvan energian käyttöä. Hänen mukaansa asia on pikemminkin päinvastoin ja vihreät ovat heikentäneet ensiksi osan uusiutuvan sähkön verokohtelua, ja siten suorastaan romahduttaneet suomalaisen bioenergian kilpailukyvyn kivihiileen verrattuna.

”Ihmettelen, miksei media kysy koskaan Ville Niinistöltä, mitä vihreä puolue on tehnyt Kataisen (kok.) ja Stubbin (kok.) hallituksessa uusiutuvan energian hyväksi. Voin kertoa, ei mitään”, Pekkarinen tylyttää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

”Toinen kysymys Vihreille ja muillekin ydinvoiman vastustajille on, millä energiavaihtoehdoilla Suomen sähköhuolto turvataan. Koko eduskunta kun on sitoutunut sähköomavaraisuuden toteuttamiseen ja lähes päästöttömään energiaan. Päästöjä aiheuttava sähköntuotanto pitää likipitäen lopettaa.”

Käytännössä tämä tarkoittaisi Pekkarisen mielestä sitä, että ”2020 -luvun kuluessa syntyy reilun 40 TWh:n suuruinen tarjonta-aukko, joka pitäisi jotenkin täyttää”. Lisäksi tulisi hänen mukaansa vihreiden vaatima ydinvoimatuotannon 22 TWh ja turpeen 6-7 TWh. Yhtälö olisi vaikea sähkön kulutuksen noustessa arvioiden mukaan 2020-luvun loppupuolella yli 92 TWh:n.

”Vaikka kaikki järjellinen bioraaka-aine kohdennettaisiin 2030- luvulle tultaessa uusiutuvan sähkön tuotantoon, sen lisäkäyttö voisi täyttää sanotusta aukosta vain noin 10 TWh. Tuuli- ja aurinkosähköä voidaan toki lisätä jonkin verran, ehkä 12-15 TWh. Jo tämä tarkoittaisi noin 2.000 suurmyllyä ja merkittäviä lisäkustannuksia veronmaksajille tai sähkön kuluttajille.”

Kaiken fossiilisen ja ydinvoiman korvaaminen tuuli- ja aurinkoenergialla johtaisi Pekkarisen mukaan joko sähkön hinnan todella suureen hinnankorotukseen tai useiden miljardien eurojen veronkiristyksiin.

”Siis, mistä päästötön sähkö? Töpselistäkö”, Pekkarinen ihmettelee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)