Verkkouutiset

Sisäministeri Paula Risikko Berliinin iskusta: Ihmistä ja autoa on vaikea estää

Sisäministeri Paula Risikon (kok.) mukaan Suomessa tehdään kaikki mikä voidaan Berliinin kaltaisten terrori-iskujen ehkäisemiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Nämä ovat juuri sellaisia järkyttäviä tapoja tehdä terroritekoa, kun on kysymyksessä yksi ihminen ja aseena auto. Sitä on niin vaikea estää. Sehän tämän tilanteen tekee niin hankalaksi ja järkyttäväksikin, Paula Risikko kommentoi Berliinissä tehtyä rekka-autolla joulumarkkinoilla suoritettua terroritekoa.

Risikon mukaan tarkoitus on käydä läpi, mitä voitaisiin tehdä turvallisuuden parantamiseksi Suomessa. Sama arviointi tehtiin myös Nizzan vastaavan terrori-iskun jälkeen.

– Nyt on varmasti arvioitava jälleen kerran sitä, että pitääkö turvatoimia joissakin yleisötilaisuuksissa tiukentaa ja pitääkö autoilijoiden pääsyä kokoontumisalueille rajoittaa, Risikko sanoo.

Hänen mukaansa Suomessa ei tällä hetkellä ole tietoa, että vastaavaa olisi tapahtumassa Suomessa, mutta muistuttaa, että kaikki on mahdollista.

– Ei katsota, että mikään terroristijärjestö olisi Suomea uhkaamassa ensisijaisesti, mutta kuten sanoin, nämä tapaukset ovat arvaamattomia. On myös mahdollista, että joku saa tästä mallin, vaikkei olisikaan alun perin ollut tällainen tarkoitus, Risikko sanoo.

Supo on arvioinut, että Suomi ei ole minkään terroristijärjestön ensisijainen kohde. Suomi on pieni ja syrjäinen maa, jolla ei ole niin suurta poliittista painoarvoa verrattuna Saksan tai Ranskan kaltaisiin maihin.

Tässä vaiheessa Suomessa ei ole nostettu tapauksen johdosta valmiustasoa. Risikko kertoo, että turvajärjestelyitä tarkastellaan koko ajan. Supo on Saksaan yhteyksissä ja saa mahdollisesti sellaistakin tietoa, jota ei ole ollut julkisuudessa.

– Pelolle ei pidä antaa sitä sijaa ja ihmiset eivät voi kotiinkaan jäädä, Risikko sanoo.

Hän kertoo haluavansa lähettää osanottonsa Saksaan tapauksen johdosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)