Verkkouutiset

Keskustan Kärnä haluaa pienpanimotuotteet ruokakauppoihin

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) esittää ravintoloiden aukioloaikojen vapauttamista ja alkoholin arvonlisäveron alentamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lisäksi Mikko Kärnä ehdottaa, että miedot alkoholijuomat olisi tuotava ruokakauppoihin, jotta Suomessa voitaisiin edistää pienpanimoteollisuutta. Hänen mukaansa kotimainen panimoteollisuus on menettänyt 35 prosenttia työpaikoista vuoden 2012 jälkeen.

– Näillä toimenpiteillä rakentaisimme Suomeen parempaa olutkulttuuria, vähentäisimme alkoholihaittoja ja loisimme valtavasti mahdollisuuksia kotimaiselle panimoteollisuudelle.

Alkoholilain uudistamista käsitellään keväällä eduskunnassa. Sosiaali- ja terveysministeriö käynnisti alkoholilain uudistuksen syksyllä.

Mikko Kärnä kritisoi suomalaista ajattelutapaa esittää itsensä huonossa valossa alkoholikeskustelussa.

– WHO:n tilastojen mukaan suomalaiset eivät kuluta tilastoitua absoluuttista alkoholia Euroopassa eniten, mutta tilastoimatonta alkoholinkulutusta meillä on liikaa esimerkiksi Saksaan verrattuna, sanoo Kärnä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)