Verkkouutiset

”Populistinen oikeisto haluaa vastakkainasettelua Euroopan kansojen välille”

Populistinen oikeisto pyrkii synnyttämään vastakkainasettelua Euroopan eri kansojen välille. Näin sanoo Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Annika Lapintien mukaan populistinen oikeisto haluaa korostaa ihmisten eroja lukuisien yhtäläisyyksien sijaan.

– Usein korostetaan maahanmuuton tai kaksikielisyyden suoria kustannuksia, hän sanoi lauantaina Salossa.

Lapintien mielestä Euroopan unionin suuria onnistumisia on juuri se, että ihmiset voivat vapaasti hakea töitä unionin alueella.

– Myös EU:n opiskelijavaihto-ohjelmat ovat nuorisolle hyvä keino kansainvälistymiseen. Sitä tarvitaan tulevaisuuden työelämässä.

– Ei suomalaisten, eikä kenenkään muunkaan edun mukaista ole se, että Euroopan rajat sulkeutuvat yksi kerrallaan, naisilla ei ole oikeutta aborttiin, seksuaalivähemmistöiltä puuttuu oikeus olla oma itsensä, ja rasismin ja fasismin sallitaan kasvaa, Lapintie sanoi.

Lapintie kehui myös yhteisvaluutta euroa.

– Suomen kannalta euroon kuulumisen merkittävä etu on se, että valtio ja yritykset saavat lainaa edullisesti. Suomella on hyvät mahdollisuudet työllisyyden tukemiseen ja palveluista huolehtimiseen. Lainoja voidaan hoitaa myös pidemmällä maksuaikataululla, kunhan kansantalouden perusta pidetään vahvana, Lapintie totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)