Verkkouutiset

”Suomen on jäädytettävä asekaupat Israelin kanssa”

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie vaatii Suomea jäädyttämään asekaupat Israelin kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Annika Lapintien mukaan Ukrainan tapahtumiin on välttämätöntä reagoida.

– Niiden sormien läpi katsominen merkitsisi Etyj:n ja YK:n periaatteiden täydellistä sivuuttamista. Valtioiden rajoja ei voi muuttaa yksipuolisesti ja vahvimman mielen mukaan, hän sanoi vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Kotkassa tiistaina.

– EU ja Yhdysvallat eivät ole ryhtyneet tukemaan Ukrainaa sotilaallisesti. Sen sijaan ne ovat tarttuneet talouspakotteisiin, joihin Venäjä on puolestaan vastannut vastapakotteilla. Toivottavasti tästä ei synny jatkuvaa kierrettä, joka vahingoittaisi vakavasti Euroopan taloutta ja koko maailmantaloutta, lapintie jatkoi.

Hänen mielestään Suomen pitää yhdessä EU:n kanssa käydä pikaisesti läpi pakotteista aiheutuvat haitat eri yrityksille ja toimialoille sekä päättää syntyvien haittojen korvaamisesta.

– Hallituksen tulee myös jo budjettiriihen yhteydessä varautua tukemaan suomalaista elintarviketeollisuutta työpaikkojen turvaamiseksi, Lapintie esitti.

Hän kuitenkin arvostelee sitä, että samat tahot, jotka oitis ovat valmiita koviin pakotteisiin Venäjää kohtaan, vaikenevat kun kyse on väkivaltaa harjoittavasta Israelista.

– Muiden mukana myös Suomi käy mittavaa asekauppaa Israelin kanssa. Suomen on välittömästi jäädytettävä asekaupat Israelin kanssa, kuten Espanjassa ja Iso-Britanniassakin jo harkitaan, Lapintie vaati.

Hän kysyy, kuinka pitkälle Israelin annetaan mennä Gazassa, ennen kuin EU asettaa sillekin talouspakotteita?

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)