Verkkouutiset

Arhinmäki, Sipilä ja Rinne löysivät yhteisen vihollisen koulun valinnanvapaudesta

Muun kuin lähikoulun valitseminen ei miellytä vasemmistoliiton, keskustan ja sosialidemokraattien puheenjohtajia. Kokoomus ei rajoittaisi valinnanvapautta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolueidensa puheenjohtajat Paavo Arhinmäki (vas.), Juha Sipilä (kesk.) ja Antti Rinne (sd.) haluaisivat rajoittaa vanhempien vapautta valita lapselle muu kuin lähikoulu. Asiasta keskusteltiin tänään Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n tentissä Educa-messuilla Helsingissä.

Arhinmäen mukaan muualle kuin lähikouluun hakeutuminen pitäisi sallia vain perustelluista syistä, kertoo Aamulehti. Juha Sipilä oli hänen kanssaan samoilla linjoilla rajoittamisesta. Perusteltuina vaihtoehtoina he pitivät esimerkiksi liikunta-, musiikki-, tai kielipainotteisuutta. MTV:n mukaan myös Antti Rinne olisi valmis rajoituksiin.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasosen mukaan puolue ei kannata valinnanvapauden rajoittamista.

”Kokoomus kannattaa vapaata hakeutumisoikeutta. Mutta meidän pitää puuttua tähän oireeseen, eli jos vanhemmat kokevat, että se lähikoulu ei ole maailman paras koulu, niin siihen pitää puuttua”, Grahn-Laasonen sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)