Verkkouutiset

Kokoomusnuorten piirijärjestöt: Koulutuksen maksuttomuus on vain yhteiskunnan tulonsiirto hyväosaisille

Viiden kokoomusnuorten piirijärjestön mielestä korkeakoulujen lukukausimaksut voisivat olla yksi mahdollinen vaihtoehto järjestelmän uudistamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomusnuorten Uudenmaan, Pirkanmaan, Oulun läänin, Pohjanmaan sekä Keski-Suomen kertovat toivovansa sivistynyttä ja ennakkoluulotonta keskustelua Suomen korkeakoulujärjestelmän tulevaisuudesta.

Keskustelun pitäisi piirijärjestöjen mielestä sisältää lukuisia vakavasti tarkasteltavia vaihtoehtoja järjestelmän uudistamiseksi. Yksi mahdollisista vaihtoehdoista olisi järjestöjen mukaan lukukausimaksujen käyttöönottaminen.

Piirijärjestöt perustelevat lukukausimaksuja muun muassa sillä, että ne ovat käytössä kansainvälisissä huippuyliopistoissa. Lukukausimaksut myös muodostavat järjestöjen mukaan perustan yliopistojen todelliselle autonomialle.

”Yleisin ja usein ainoa maksuttoman koulutuksen puolesta käytetty argumentti on ontuva väite siitä, miten lukukausimaksut automaattisesti lisäisivät koulutuksen periytyvyyttä ja yksilöiden eriarvoisuutta. Suomessa koulutus periytyy verrattain vahvasti siitä huolimatta, että koulutuksemme on maksutonta. Maksuttomuus on siis käytännössä vain yhteiskunnan tulonsiirto huonosti koulutetuilta hyväosaisille”, viiden piirijärjestön tiedotteessa todetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)