Kokoomuksen Häkkänen: Hallituksen kasvupolitiikasta puuttuu yritysverouudistus

Kansanedustaja Antti Häkkänen (kok.) patistelee hallitusta käynnistämään investointeja elvyttävän yritysverouudistuksen.

  • LKS 20140208 - Kokoomuksen eurovaaliehdokas, pääministerin erityisavustaja Antti Häkkänen kokoomuksen eurovaaliehdokkaiden esittelytapahtumassa Helsingin Narinkkatorilla 8. helmikuuta 2014. LEHTIKUVA Roni Rekomaa

    Antti Häkkänen

    ()

Kansanedustaja Antti Häkkänen (kok.) patistelee hallitusta käynnistämään investointeja elvyttävän yritysverouudistuksen. Häkkäsen mukaan nykyinen yritysten kaksinkertainen verotus yhteisöverolla ja osinkoverotuksella rokottaa investointeja ja ohjaa sijoituksia matalammin verotettuihin kohteisiin.

Kotimaiset investoinnit ovat hänen mielestään jämähtäneet paikoilleen vaarallisesti. Hän varoittaa, että jos tuottavuutta parantavia investointeja ei saada liikkeelle, talouteen voi syntyä vielä tuhoisampi kierre.

– Muiden maiden yritykset investoivat robotisaatioon, digitalisaatioon, keinoälyyn ja muihin teknologian virtauksiin. Suomen on pakko päästä tähän aaltoon mukaan. Yritysverotuksen rakenteen muuttaminen voisi toimia kasvua ja investointeja vauhdittavana tekijänä samalla tavalla kuin 1990-luvun verouudistus, Häkkänen arvioi tiedotteessaan.

Häkkänen ehdottaa, että valtiovarainministeriössä käynnistetään investointien vauhdittamiseen tähtäävä yritysverouudistus, jolla kevennetään yritykseen jätettävän voiton verotusta. Verotuksen painopiste siirretään yrityksestä ulos otettavan voiton verottamiseen.

Hänen mukaansa tämä muutos voidaan tehdä muun muassa varauksilla tai muuttamalla yhteisöveron ja osinkoverotuksen välistä painopistettä.

– Yritysverotuksen rakenteen muutos lisäisi yritysten omia pääomia ja kannustaisi kasvuun, investointeihin ja työllistämään. Samoin tämä uudistus myös vähentäisi yritysten riippuvuutta pankkirahoituksesta, Häkkänen muistuttaa.

Häkkänen puhui asiasta vientiyritys Veisto Oy:n uuden investoinnin avajaisissa maanantaina.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.