Verkkouutiset

Kiinan presidentti Xi Jinping valtiovierailulle Suomeen

Kiinan kansantasavallan presidentti Xi Jinping saapuu valtiovierailulle Suomeen yhdessä puolisonsa rouva Peng Liyuanin kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vierailua isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö yhdessä puolisonsa Jenni Haukion kanssa. Presidentti Niinistö ja rouva Haukio ottavat vieraat vastaan keskiviikkona 5. huhtikuuta Presidentinlinnassa.

Valtiovierailun ohjelmaan kuuluvat muun muassa presidenttien kahdenkeskinen keskustelu sekä laajemman kokoonpanon keskustelut. Aiheina ovat Suomen ja Kiinan poliittiset ja taloudelliset suhteet sekä ajankohtaiset kansainväliset kysymykset.

Presidentti Xi Jinpingin kanssa Suomeen matkustaa korkean tason valtuuskunta.

Lisäksi presidentti Xi tapaa vierailullaan eduskunnan puhemies Maria Lohelan (ps.) ja pääministeri Juha Sipilän (kesk.).

Presidentti Niinistö teki virallisen vierailun Kiinaan huhtikuussa 2013, jolloin hän tapasi presidentti Xin Hainanin saarella.

Edellisen kerran presidentit Niinistö ja Xi ovat tavanneet kahdenvälisesti Alankomaiden Haagissa maaliskuussa 2014. Niinistö ja Xi tapasivat myös vuonna 2010, jolloin Xi vieraili Suomessa varapresidentin tehtävässä ja Niinistö toimi eduskunnan puhemiehenä.

Ensimmäinen ja tähän mennessä ainoa presidenttitason vierailu Kiinasta Suomeen oli vuonna 1995, jolloin presidentti Jiang Zemin teki valtiovierailun Suomeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)