Verkkouutiset

Kokoomuksen Tolvanen vaatii kielteisten turvapaikkapäätösten saajien nopeaa palauttamista

Hädänalaisille tulijoille tulee antaa suojaa, mutta sellaiset turvapaikanhakijat, jotka eivät ole suojelun tarpeessa, tulee palauttaa mahdollisimman pian lähtömaihinsa, vaatii kansanedustaja Kari Tolvanen (kok.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Suomeen saapuneet turvapaikanhakijat ovat saapuneet tänne hyvin erilaisista syistä. Osa tulijoista hakee suojelua turvallisuutensa vuoksi, mutta toiset ovat lähteneet matkalle virheellisin odotuksin paremmasta elintasosta, Kari Tolvanen toteaa tiedotteessaan.

Kokoomus julkaisi perjantaina listauksen noin 30 toimenpiteestä, joilla turvapaikan saavien kotoutumista tulisi edistää.

Kotoutumista ja erityisesti turvapaikan saajien työllistymistä edistävien toimien lisäksi kokoomus ehdottaa muun muassa turvapaikkahakemusien käsittelylle kolmen kuukauden määräaikaa, muutoksenhaun tehostamista hallinto-oikeuksien käsittelykokoonpanoja keventämällä ja riittäviä resursseja kielteisen päätöksen saaneiden poistamiseksi maasta.

– Turvallisuudesta ja turvallisuudentunteesta on huolehdittava. Jokaisen tulee voida liikkua ulkona vailla uhkaa henkilökohtaisen koskemattomuutensa loukkaamisesta. Poliisin resurssien riittävyys on turvattava muuttuneessa toimintaympäristössä. Tärkeää on myös huolehtia lainsäädännön ajantasaisuudesta esimerkiksi mahdollistamalla järjestyksenvalvojien ottaminen vastaanottokeskuksiin, Tolvanen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)