Kokoomuksen Tolvanen vaatii kielteisten turvapaikkapäätösten saajien nopeaa palauttamista

Hädänalaisille tulijoille tulee antaa suojaa, mutta sellaiset turvapaikanhakijat, jotka eivät ole suojelun tarpeessa, tulee palauttaa mahdollisimman pian lähtömaihinsa, vaatii kansanedustaja Kari Tolvanen (kok.).

  • LKS 20150906  LKS 20150720 Kansanedustaja Kari Tolvanen (kok) eduskunnassa Helsingissä 27. huhtikuuta 2015. LEHTIKUVA Heikki Saukkomaa

    Kansanedustaja Kari Tolvanen (kok.).

    ()

– Suomeen saapuneet turvapaikanhakijat ovat saapuneet tänne hyvin erilaisista syistä. Osa tulijoista hakee suojelua turvallisuutensa vuoksi, mutta toiset ovat lähteneet matkalle virheellisin odotuksin paremmasta elintasosta, Kari Tolvanen toteaa tiedotteessaan.

Kokoomus julkaisi perjantaina listauksen noin 30 toimenpiteestä, joilla turvapaikan saavien kotoutumista tulisi edistää.

Kotoutumista ja erityisesti turvapaikan saajien työllistymistä edistävien toimien lisäksi kokoomus ehdottaa muun muassa turvapaikkahakemusien käsittelylle kolmen kuukauden määräaikaa, muutoksenhaun tehostamista hallinto-oikeuksien käsittelykokoonpanoja keventämällä ja riittäviä resursseja kielteisen päätöksen saaneiden poistamiseksi maasta.

– Turvallisuudesta ja turvallisuudentunteesta on huolehdittava. Jokaisen tulee voida liikkua ulkona vailla uhkaa henkilökohtaisen koskemattomuutensa loukkaamisesta. Poliisin resurssien riittävyys on turvattava muuttuneessa toimintaympäristössä. Tärkeää on myös huolehtia lainsäädännön ajantasaisuudesta esimerkiksi mahdollistamalla järjestyksenvalvojien ottaminen vastaanottokeskuksiin, Tolvanen sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.