Verkkouutiset

Keskustan Kalmari: Hallituksen tyly todellinen linja on keskittäminen

Keskustan kansanedustaja Anne Kalmari kritisoi hallitusta keskittämisestä. Hänen mukaansa asutuksen, yrittämisen ja työpaikkojen tulisi seurata uusiutuvia luonnonvaroja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Anne Kalmari kritisoi Keskisuomalaisen mielipidekirjoituksessaan hallitusta keskittämisestä. Hänen mukaansa vuonna 2014 ei voida puhua enää aluepolitiikasta ja aluekehityksestä sanan varsinaisessa alkuperäisessä merkityksessä.

”Hallituksen tyly todellinen linja on keskittäminen. Halutaan tukea suuria keskuksia, joiden ajatellaan sitten muka säteilevän hyvinvointia ympäristöön”, Kalmari kirjoittaa. ”Rikkaat vihreät luonnonvaramme sijaitsevat eri puolilla maata. Niiden hyödyntäminen edellyttää asutusta, yrittämistä ja työpaikkoja siellä, missä nämä uusiutuvat luonnonvarat ovat.”

Anne Kalmarin mielestä keskittäminen on hallitukselle ideologista. ”Valtionhallinnon virkakoneisto kasvaa Helsingissä. Maaseudulla valtion virkoja lakkautetaan, eikä mietitä yhtään, mikä järki on ajattaa työntekijä kaupunkiin ja saman työntekijän asiakkaat perässä”, hän kritisoi.

Kalmarin mukaan alueellisesti tasa-arvoinen ja tasapainoinen yhteiskunta on kansantaloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti kestävämpi kuin pitkälle keskitetty yhteiskunta. Hän ehdottaa ratkaisuksi päätöksentekoa edeltävää maaseutuvaikutusten arviointia ja lähipalvelulakia. Hänen mielestään valinta on poliittis-aatteellinen.

”Alueiden välisiä maantieteestä johtuvia eroja pitää pystyä tasaamaan.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)