Verkkouutiset

JHL tuomitsee hallituksen pakkolakiesitykset

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n mielestä hallituksen pakkolakiesitykset rikkovat vakavasti sopimusvapautta sekä työntekijöiden keskinäistä yhdenvertaisuutta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ammattiliitto JHL:n edustajisto tuomitsee hallituksen pakkolakiesitykset. Ne rikkovat edustajiston mielestä vakavasti paitsi sopimusvapautta, myös työntekijöiden keskinäistä yhdenvertaisuutta.

– Keinot suomalaisen työn kilpailukyvyn ja työllisyyden parantamiseksi pitää sopia keskusjärjestöjen välisissä työmarkkinaneuvotteluissa. SAK on tuonut niihin huolellisesti mietityn ratkaisuesityksen, joka on työntekijöiden kannalta tasapuolisempi kuin hallituksen pakkolakipaketti, JHL:n tiedotteessa todetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

JHL:n edustajiston mielestä hallituksen paketti kohtelee erittäin kovakouraisesti naisvaltaista julkista sektoria.

– Siellä tehdään fyysisesti ja psyykkisesti raskasta työtä, mikä heijastuu sairauspoissaoloina. On kohtuutonta, että työhönsä sitoutuneet ja työstään ylpeät ammattilaiset joutuisivat tinkimään jo valmiiksi niukasta toimeentulosta sairastuessaan, tiedotteessa huomautetaan.

Tehokkaampaa ja oikeudenmukaisempaa olisi edustajiston mukaan satsata työhyvinvointiin ja työelämän laatuun. Edustajisto uskoo, että se lisäisi työn tuloksellisuutta, parantaisi palvelujen vaikuttavuutta ja toisi huomattavia taloudellisia säästöjä.

JHL:n edustajiston mukaan julkisen alan lomia ei ole oikeudenmukaista lyhentää, koska ne ovat korvausta matalammista palkankorotuksista.. Edustajisto huomauttaa myös, että säästöt toteutuvat vasta, kun leikkausta vastaava määrä työntekijöitä vähennetään. JHL on laskenut, että lomien lyhentäminen ja arkipyhien muuttaminen palkattomiksi voisi viedä julkiselta sektorilta yli 20 000 työpaikkaa.

Henkilöstön asema sote-uudistuksessa

JHL:n edustajisto on huolissaan myös henkilöstön asemasta sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa ja itsehallintoalueiden muodostamisessa. Edustajisto vaatii, että lakeja laadittaessa julkisen sektorin rooli palvelujen pääasiallisena tuottajana turvataan.

Kuntien koko sote-henkilöstö on edustajiston mielestä siirrettävä itsehallintoalueiden palvelukseen. Heidät on pidettävä kunta-alan työehtosopimuksen piirissä ja heidän eläketurvansa Kevassa.

Edustajisto tuomitsee lisäksi työnantajan toiminnan postialan työehtosopimusneuvotteluissa ja toteaa, että JHL:llä on valmius tukea postialan työtaistelua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)