Verkkouutiset

Lauri Ihalainen vahvistaisi VR:n asemaa

Sosialidemokraattien kansanedustaja on huolissaan VR:n tulevaisuudesta. Hänen mielestään valtionyhtiötä pitäisi nyt säästöjen sijaan vahvistaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja, VR:n hallintoneuvoston jäsen Lauri Ihalainen (sd.) on huolissaan yhtiön tulevaisuudesta ja hallituksen kaavailemista ostoliikenteen säästöistä. Ihalaisen mukaan herää epäily, että ollaan ajamassa muutosta joka merkitsisi VR-Yhtymän pilkkomista.

– Vilkkaita, kannattavia reittejä ja hiljaisempia, kannattamattomia yhdistellään paketeiksi, joiden liikennöintioikeuksista kilpaillaan, Ihalainen pohtii tiedotteessaan.

Suomeksi tämä tarkoittaisi hänen mukaansa sitä, että kilpailu ei kohdistuisi vain nykyisille ostoreiteille, vaan koko nykyinen junien kaukoliikenne pilkottaisiin ja avattaisiin kilpailulle.

– Kysymys kuuluu, onko ministeri Bernerin tavoitteena pilkkoa VR?

Ihalaisen mielestä VR:n asemaa ja koossa pitämistä tulee mieluummin nyt vahvistaa, jotta se pystyy toimimaan avautuvan kilpailun olosuhteissa. Hänen mukaansa tarvitaan hallitus- ja oppositiorajat ylittävää avointa keskustelua ja huolellista valmistelua rautateiden tulevaisuudesta.

– Selkein ratkaisu nyt olisi, että hallitus peruu ostomäärärahaleikkauksensa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)