Verkkouutiset

HS-Gallup: Hallituspuolueiden kannatus nousussa

Hallituspuolueiden yhteiskannatus nousi edellisestä mittauksesta yhteensä prosenttiyksikön. Oppositiopuolueista sosialidemokraattien kannatus lähestyy keskustaa, vasemmistoliitto ja vihreät ovat puolestaan selkeässä laskussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuoreen TNS Gallupin toteuttaman eduskuntavaalikannatusmittauksen mukaan Juha Sipilän keskusta jatkaa edelleen kannatukseltaan suurimpana puolueena, kertoo Helsingin Sanomat. Puolueen kannatus nousi kuukauden takaisesta 0,3 prosenttiyksikköä.

Toiseksi suurimpana jatkaa 20,2 prosentin kannatuksella Antti Rinteen johtama Sdp, jonka kannatus nousi peräti 1,1 prosenttiyksikköä. Kolmantena on 17,9 prosentilla Petteri Orpon kesäkuusta alkaen luotsaama kokoomus, jonka kannatus nousi edellisestä mittauksesta 0,6 prosenttiyksikköä.

Neljäntenä 12,6 prosentin kannatuksella ovat Ville Niinistön viimeistä vuottaan vetämät vihreät, joiden kannatus on laskenut kesäkuun jälkeisissä mittauksissa kaikkiaan jo prosenttiyksikön verran, tällä kertaa 0,3 prosenttiyksikköä.

Timo Soinin perussuomalaiset nousi mittauksessa reippaasti kannatustaan menettäneen vasemmistoliiton ohi viidenneksi. Perussuomalaisten kannatus on nyt 9,6 prosenttia, kun nousua tuli 0,1 prosenttiyksikköä. Li Anderssonin puheenjohtajavalinnan kahdessa aiemmassa mittauksessa näkynyt vaikutus vasemmistoliiton kannatuksessa näyttää sulaneen, sillä puolue menetti mittauksessa kannatuksestaan kokonaisen prosenttiyksikön. Puolueen kannatus on nyt 8,6 prosenttia.

Seitsemäntenä kannatusmittauksessa oli kesäkuussa puolueensa johtoon valitun Anna-Maja Henrikssonin Rkp, jonka kannatus on 0,2 prosenttiyksikön laskun jälkeen nyt 4,6 prosenttia. Kahdeksanneksi jääneiden puheenjohtaja Sari Essayahin kristillisdemokraattien kannatus laski 0,4 prosenttiyksikköä ja on nyt 3,3 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)