Verkkouutiset

Keskustan Hannakaisa Heikkinen: Kelan pääjohtajan ei tarvitse olla keskustalainen

Kelan keskustavaltuutettu sanoo myös, että keskustalaisuus tai ylipäänsä poliittisuus ei saa olla hakijalle taakka.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja, Kansaneläkelaitoksen valtuutettu Hannakaisa Heikkinen (kesk.) sanoo, että Kelan tulevan pääjohtajan ei tarvitse olla keskustalainen.

– Paikka kuuluu parhaalle puoluetaustasta riippumatta. Poliittisuus ei saa olla myöskään taakka, jos hän (ehdokas) on taustaltaan keskustalainen tai hänellä on mikä tahansa yhteiskunnallinen ulottuvuus, Heikkinen sanoo Verkkouutisille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Voidaanko tehtävään siis valita muu kuin keskustalainen ehdokas?

– Pääministeri on linjannut, että siihen valitaan paras. Tämän takana minäkin seison, Heikkinen toteaa.

Hän viittaa pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ennen eduskuntavaaleja esittämään linjaukseen, jonka mukaan poliittisista virkanimityksistä tulee luopua.

Kelan nykyinen pääjohtaja Liisa Hyssälä (kesk.) jää eläkkeelle kuluvan vuoden lopussa. Kelan valtuusto hakee parhaillaan uutta pääjohtajaa avoimella haulla, joka päättyy kuluvan viikon perjantaina. Pääjohtaja on ollut maalaisliiton tai keskustan jäsen vuodesta 1954 lähtien.

Vahvana ehdokkaana pidetty entinen lapsiasiainvaltuutettu Maria Kaisa Aula (kesk.) ilmoitti kaksi viikkoa sitten, ettei hae tehtävään. Hän myös totesi, että poliittisista virkanimityksistä pitää luopua ja että tämä koskee Kelan pääjohtajankin valintaa.

Kelan valtuuston puheenjohtaja Sari Sarkomaa (kok.) ilmoittautui kannattamaan Aulan ajatusta. Hänkin totesi, että Kelan johtajaa ei voida valita poliittisin perustein.

Heikkinen muistuttaa, että Kelaan valittiin viime vuonna kokoomuslainen johtaja, Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma.

– Jotenkin kuvittelisin, että kokoomuksessa ei pitäisi olla suurin huoli tästä asiasta.

Kela ilmoittaa työhakemuksessaan, että pääjohtajalta vaaditaan ylempi korkeakoulututkinto, sosiaaliturvan tuntemus sekä käytännössä osoitettu johtamistaito ja johtamiskokemus. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Pääjohtajan valitsevat Kelan valtuutetut.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)