Verkkouutiset

Valtio ottaa arvioitua vähemmän velkaa tänä vuonna

Valtionvelan määrän arvioidaan olevan 96,6 miljardia euroa vuoden lopussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitus on hyväksynyt vuoden kolmannen lisätalousarvioesityksen tänään tiistaina. Esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle torstaina.

Valtion tuloarviota nostetaan 601 miljoonalla eurolla. Verotuloja koskevaa arviota korotetaan 317 miljoonaa euroa, josta 250 miljoonaa euroa aiheutuu ansio- ja pääomatuloveroa ja 50 miljoonaa euroa varainsiirtoveroa koskevan tuloarvion korottamisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Sekalaisten tulojen arviota korotetaan 157 miljoonalla eurolla. Valtiontakuurahastosta tuloutetaan 100 miljoonaa euroa ja valtion vakuusrahastosta 17 miljoonaa euroa.

Korkotuloarviota korotetaan 19 miljoonaa euroa ja arviota valtiolle takaisinmaksettavista lainoista vastaavasti 69 miljoonaa euroa. Muutokset aiheutuvat pääosin siitä, että arviot Vientiluoton alustoimitusten lainojen ja viennin jälleenrahoituslainojen korkotuloista ja lainojen takaisinmaksusta ovat tarkentuneet.

Osinkotuloarviota korotetaan 38 miljoonaa euroa Fingrid Oyj:n tulouttaman lisäosingon mukaisesti.

Määrärahoja lisätään nettomääräisesti 77 miljoonalla eurolla. Lisätalousarvioesitykseen sisältyy useita erisuuntaisia määräraha-arvioiden tarkistuksia.

Kolmas lisätalousarvioesitys vähentää valtion nettolainanoton tarvetta 523 miljoonalla eurolla. Valtion nettolainanotoksi vuonna 2014 ehdotetaan 6,9 miljardia euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)