Verkkouutiset

Nato-ovi ei säppiin – Haglund uskoo Suomen saavan kokouskutsun

Puolustusministeri Carl Haglund tyrmää spekulaatiot, ettei Suomea enää kutsuttaisi puolustusministerikokouksiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) torjuu spekulaatiot siitä, ettei Suomea enää kutsuttaisi Naton puolustusministerien kokouksiin. Asiaa on spekuloitu tämän tästä julkisuudessa, kun Suomi jäi viimeksi ovien taa ja Afganistanin ISAF-operaatio on päättynyt.

– Se, ettemme viimeksi saaneet kutsua ei tarkoita sitä, että jäisimme jatkossakin ilman sitä, kommentoi puolustusministeri Carl Haglund (r.) asiaa Verkkouutisille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Haglundin mukaan syy siihen, miksi Suomi jätettiin helmikuun alussa kutsumatta, oli ”hyvin käytännönläheinen”. Samalle viikolle osui Münchenin iso turvallisuuskonferenssi, minkä takia puolustusministerien Nato-kokousta tiivistettiin ja kumppanuusosuus jätettiin pois.

– Tässä ei ole mitään dramatiikkaa, mutta on selvää, että ei-Nato-maana emme voi vaatia, että saisimme osallistua. On hyväksyttävä, että jos emme kuulu kerhoon, näin saattaa joskus käydä, Haglund jatkaa.

Haglundin mukaan Nato-ovi ei mennyt Suomelta kuitenkaan säppiin:

– Uskon, että seuraavaan kokoukseen kutsu tulee.

Haglund arvioi, että Nato-puolustusministerit kokoontuvat vielä ennen kesää. Tarkemmat aikataulut selvinnevät keskusteluissa Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa, joka vierailee tänään ja huomenna Suomessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)