Verkkouutiset

Arhinmäki Ylellä: Olisi ollut hyvä saada kaadettua hallitus jo aiemmin

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ei usko hallituksen kaatuvan ennen vaaleja. Hän lisäisi veroja ja perustaisi kansanrahaston.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Paavo Arhinmäen mielestä hallitus olisi ollut hyvä saada kaadettua jo aiemmin. Ylen Ykkösaamussa lauantaina Arhinmäki totesi, että viimeisin luottamuslauseäänestys osoitti, ettei hallitus kaadu, sillä kansanedustajien läsnäolosta huolehditaan.

Paavo Arhinmäki pitää kuitenkin mahdollisena, että yksittäisissä äänestyksissä voi syntyä muutoksia hallituksen esityksiin. Hänen mielestään tämä ei vaadi kuin muutaman hallituspuolueen kansanedustajan mielenmuutoksen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kokoomuksen talouspolitiikkaa Arhinmäki luonnehti kovaksi.

– Jos ajatellaan kolmea vuotta hallituksessa, niin kyllähän se aika kovaa ideologista kamppailua oli, hän totesi hallituksessa olosta kokoomuksen kanssa.

Vasemmistoliiton Arhinmäki kertoi ajavan enemmän elvyttävää linjaa. Verotuloja hän keräisi lisää solidaarisuusverolla, windfall-verolla ja varallisuusverolla. Elvytykseen hän ottaisi lisälainaa. Yrittäjien rahoitusta varten perustettaisiin kansanrahasto, koska yrittäjillä on Arhinmäen mukaan suuria vaikeuksia saada pankista rahaa.

Finanssialan keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi tyrmäsi ohjelmassa vasemmistoliiton rahoitusnäkemykset. Hänen mukaansa pankkisektori on Suomessa hyvässä kunnossa ja kyse on yritysten riskeistä, jotka näkyvät lainojen hinnoittelussa. Hän piti todennäköisenä, että riskit jäisivät kansanrahastossa veronmaksajien kannettavaksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)